December 2020

Due to the Covid-19, Women Alb World held the General Assembly online through the Zoom Platform.

————————

September 2020

Women Alb World” International Association, has successfully held the event “Participation of women and girls in Leadership, an example of integration for the Albanian Speaking Community”.

The purpose of this activity was not only to identify and network with women and girls in leadership from different countries, but as well to forward positive messages from various actors in politic; diplomacy; civil society; academy; media etc. focusing on the important role played by women and girls everywhere in the Diaspora.

Together we can be a different voice for Albanian women and girls wherever they live and work.

#Womenalbworld#

——————————————

May 2020

We are delighted to announce our new partnership and new sponsor with UYOLO!

The Uyolo Fund is a non-profit organization with the goal of raising awareness on the global challenges we are facing today by facilitating the access to, and the sharing of, information on social, humanitarian and environmental issues.

Together with our new partnership we are striving to achieve the United Nation’s Sustainable Development Goals (Agenda 2030) with a special focus on education; gender equality and reduction of inquiries.

Follow us: https://www.uyolo.org
https://www.walbw.ch

#sustainabledevelopmentgoals#
#genderequality#education#

—————————————————————

25/02/2020

INVITATION
Dear Madam,
Dear Sir,
The International Association “Women Alb World” based in Geneva, Switzerland, in cooperation with the National Chamber of Crafts in Albania, are pleased to invite you to participate at the event:
“Disclosure of the Albanian economic and cultural values and empowerment of Albanian women through micro business promotion and development” which will be held on:
Sunday, March 8, 2020 (hours 10:00 -18:00)
Venue: Hotel & Restaurant Bären, St.Urbanstrasse 1, 4900
Langenthal – Switzerland
The purpose of this activity is to present the values of the Albanian culture/crafts as well as to promote women’s entrepreneurship through the organization of a Business Fair, a Thematic Forum and the creation of Network opportunities.
Your participation honors us and is important in the context of networking and empowerment of Albanian women entrepreneurs in Albania, Kosovo and Diaspora.
For logistical reasons, please contact us at the following: email: info@walbw.ch or phone: 0041 (0) 76 358 77 96 and confirm your participation in this event by the latest 4/3/2020.

———————————————————————————————

12/12/2019

Shoqata Internacionale “Women Alb World”, pati kenaqësinë të mirëpresë dhe të nisë hapat për fillimin e një bashkëpunimi të mirë me Ministrinë e Diasporës dhe Investimeve Strategjike të Kosovës.

Moment emocionues për ne ishte dhurimi i Deklaratës së Pavarësisë së Kosovës nga Drejtoresha e Departamentit të Kërkimeve dhe Mbështetjes së Investimeve të Diaspores, Zj. Shqipe Krasniq.

Fuqia e gruas në diasporë është e madhe, por fuqia e gruas në sipërmarrje është akoma më e madhe.

Është koha të bashkojmë fuqitë e të tregojmë çfarë jemi të zonjat të bëjmë.

Së bashku mundemi

Shoqata Internacionale “Women Alb World”, nisi rrugëtimin e saj me një aktivitet dy ditor në datat 1&2 Nëntor në Gjenevë.

Data 1 Nëntor, startoi me një vizitë në Organizatën e Kombeve të Bashkuara (OKB) dhe pjesëmarrjen në një seance parlametare, në Parlamentin e Kantonit të Gjenevës, shoqëruar me një darkë miqësore mes të ftuarve të veçantë dhe bordit internacional.

Falenderoj në emër të stafit drejtues të WAW, Zj. Flutura Xhabia, Presidente e SHGPAZ-së, si nje leadere që ka drejtuar shoqatën e biznesit të gruas që prej vitit 1992, duke dhënë shëmbullin e saj si një imazh frymëzues për shoqatën tonë.

Falenderojmë, Z.Bahri Troja, përfaqësues politik nga Austria;
Z. Avni Dervishi, ish politikan dhe globalist për çështjet e barazisë gjinore;
Anëtaret e bordit internacional:
Zj. Anila Hyka Smorgrav nga Franca;
Zj. Aurela Konduri- Greqi
Zj. Fitore Qirezi- Maqedoni e Veriut;
Zj.Lindita Durmishi Osmani-Zvicër;
Zj. Liza Gashi- Kosovë;
Zj. Ingrid Mukelo Tendler- Austri;
Zj. Magda Myrtezai- Francë;
Zj. Remzije Zeka (Sherifi)- Skoci;
Zj.Remka Huruglica- Kanada;
Zj. Xhevahire Miftari Klöppner;
për të cilat mund të mësoni më shumë në faqen zyrtare www.walbw.ch

Për të vijuar me një aktivitet masiv edhe më intensiv në datën 2 Nëntor.

Falenderojmë për prezencën e saj përfaqësuesen e Ambasadës së Kosovës në Bern zj. Valbona Fazliu (Rrecaj);
Përfaqësuesen e Konsullatës së Zürich-ut znj.Shukrie Ramadani;
Konsullin e Kosovës në Gjenevë, z.Ramadan Avdiu;
Përfaqësuesen e Ambasadës së Shqipërisë në Bern zj. Elona Dushallari;

Falenderojmë të ftuarit në panelin e bashkëpuntorëve:
Kryetarin e RRBSHZ-së Zvicër Z.Qamil Isufi;
Z.Velush Orllati nga Group Orllati SA;
Presidentin e Akademisë së Leadership- Shkencës në Zvicër, Prof.Dr. Fadil Çitaku;
Kryetarin e Shoqatës së Inxhinierëve në Zvicër, z.Rexhep Gashi;
Drejtuesen e sektorit te projekteve pranë Fondit të Zhvillimit të Diasporës, zj. Suela Kalia;
Përfaqësuesen nga Sindikata UNiA Gjenevë, zj. Linda Redzaj;
Z. Lirim Begzati nga Mlaw & Brevet de Notaire;
Z.Brendon Morina, Drejtor i UniConseil (Assurance Prévoyance Fiscalitè);
Zj. Fortesa Mustafa, studente ekselente dhe për t’u njohur me prezantimet e tyre mund të kontaktoni në info@walbw.ch.

Falenderojmë gjithë drejtuesit e shoqatave në Zvicër që na nderuan me praninë e tyre.

Një falenderim shkon për anëtaren e Komitetit zj. Teuta Rashiti e cila përgatiti bufenë e aktivitetit me ushqim tradicional shqiptar si dhe të gjithë djemtë dhe vajzat vullnetare që na assistuan me ndihmën teknike për mbarëvajtjen e këtij eventi.

Shoqata Internacionale WAW zyrtarisht është tashmë në tregun e sfidave për botën femërore.

Partneritet me burrat, solidaritet për gratë.

Së bashku mundemi !🤝🤝🤝🤝💪💪💪💪
Stafi administrativ i WAW

© copyright i fotografive z. Klevis Terpini.

———————————————————————————————————————-

Women Alb World International Association presents “General Assembly meeting”, in Geneva,

on Saturday, November 02, 2019 (09:30-17:30)

at Center Social Protestant, Rue du Village – Suisse 14 Geneva

The aim of this activity is to introduce and disclose the strategy of the “Women Alb World” International Association, establish a networking among women wherever they live, work and serve as good examples of integration as well as get proposals for new projects related to the aim and the strategy of the association.

“Women Alb World” International Association, its headquarters being in Geneva, aims at accessing the standards of the well integrated women either professionally and culturally to the rest of women that really need to have good role models of integration and support in order to reach these high levels of integration.

Looking forward to see you there,

#WomenAlbWorld

DRAFT AGENDA
2 November 2019 (09:30-17:30 Geneva time)  

[pdf-embedder url=”https://www.walbw.ch/wp-content/uploads/2019/10/Draft-Agenda.pdf” title=”Draft Agenda”]

——————————————————————————————————

30 Mars 2019, Shoqata Internacionale “Women ALB-World” me seli në Gjenevë, zj. Mirela Mezani udhëtoi me ftesë të Lobit Euro-Atllantik Shqiptar ( LEASH-it)drejt Freiburg – Gjermani për takimin e rradhës  ” Riorganizim I LEASH-it ” .

Patëm rastin të takojmë e të prezantojmë Shoqatën me Profesorë, Doktorë, Lobistë e Veprimtarë të fushave të ndryshme intelektuale e jo vetëm.

Përgëzoj organizatorët për këtë frymë hapje ndaj Intelektualeve Shqiptarë në këtë riorganizim të LEASH-it,

Falenderoj shoqatën  ” Skanderbeg ” për punën me asamblin e valleve si dhe nënat e fëmijëve për darkën e mbrekullueshme me shije Shqiptare.

Shihemi së shpejti në aktivitete gjithëpërfshirëse.

——————————————————————————————————————–

Shoqata Internacionale “Women ALB-World” me ftesë të

“Academy of Leadership Sciences Switzerland”- Institute of Business ( ALSS), i pari Institut Edukimi për Lidershipin (Themelues & CEO Prof.Dr.Fadil Çitaku), mori pjesë në

Global Woman Leadership Forum Switzerland 2019.

Studime shkencore, shembuj të suksesshëm, orientime drejt leadership.

06.04.2019

————————————————————————————————————————————————————

——————————————————————————————————————–

Në 24&25 Maji 2019, në Prishtinë Shoqata Internacionale “Women ALB-World”, mori pjesë në Forumin Ekonomik të Bizneseve të Europës.

Një falenderim për organizatorin kryesor USAID për mbështetjen e projektit. Aktivitete të tilla kanë një ndikim pozitiv masiv.

-Takime të bizneseve vendore me bizneset e Diasporës me qëllimin rritjen e eksporteve në Europë si dhe rritje të investimeve drejt Kosovës me ndërmjetësim të bizneseve të Diasporës.

-Vetëm duke u njohur e krijuar network mund të arrijmë në bashkëpunime të sukseshme.

-Të mbështetemi ne histori suksesi që janë frymëzuese .

-Politika të jetë pjesë e Forumeve të tilla jo vetëm për të duartrokitur sukseset e veta por për të dëgjuar bizneset vendore e ato të Diasporës në ngritjen e urave institucionale në ndihmë të proçesit.

——————————————————————————————————————–

“Women Alb World” International Association, part of International Academic activities,

“Women Alb World” are pleased that they have been invited at the 5th lecture series: “Women in World Affairs”, reaching for the Stars- Entrepreneurial success as a woman, organized by the Global Studies Institute in collaboration with the Permanent Mission of United States of Americas in Geneva.

An inspired talk by Mrs. Anoushe Ansari, first female private space explorer, first astronaut of Iranian descent, first Muslim woman in space, and fourth private explorer to visit space.

“As much as we dream, as much we can do,” Mrs. Ansari quoted in her speech.

Through early education, we can break the barriers and challenges in our role as women, for more gender equality in social and science field.

Geneva, 29th May, 2019

——————————————————————————————————————–

How to take steps forward in international law?

Women Alb World particate today in an international event organized by Academy of Geneva in cooperation with Atlas Network.

Women from different professional backgrounds shared their experiences through a very interactive discussion on how to lead by success a career in international level, what are the main challenges and some advices to build the professional spaces.

For us, as women it is very important to get a balance between carrier and family, networking and support each others.

Geneva, 05.06.2019

——————————————————————————————————————–

14.06.2019 Suisse kishte grevën më të madhe të femrave. Gjeneva me një pjesëmarrje të jashtëzakonshme. 

Shoqata Internacionale Women Alb World ishte aty me sloganin”Shoqëria  fillon me të drejtat e grave “

Sëbashku mundemi!

——————————————————————————————————————–

Me ftesë të Ambasadës së Kosovës në Bern,nën kujdesin e veçantë të Ambasadores së Kosovës Znj.Breca, Shoqata Internacionale “Women Alb World”, mori pjesë në sesionin informues “Klima e Investimeve në Kosovë”.

Zyrtarë të lartë të institucioneve të Kosovës informuan për ndryshimet & lehtësirat që janë paraparë në këto institucione për nxitjen e investitorëve në Kosove!

Ne emër të investitorëve në Zvicër foli Kryetari i RRBSHZ-së Z.Qamil Isufi, i cili theksoi se përfshirja e specialistëve që vijnë nga Diaspora në implementim të projekteve dhe investimeve në Kosovë, është garanci për vazhdimësinë dhe nxitje të investimeve nga Diaspora në Kosovë.

22.06.2019 Bern

——————————————————————————————————————–

Women Alb World attend and observe the Human Rights Council 41 session taking place in Geneva from 24 June- 12 July in United Nations.

Today, WAlbW is attending presantation of the Report by the working group on discrimination against women in law, practice, transitional cooperation and other business enterprises.

We all need to raise awareness for women especially in private sector or business against discrimination in workplaces and to lead by examples.

The United Nations Human Rights Council is a United Nations body whose mission is to promote and protect human rights around the world.

Geneva, 26th June, 2019

——————————————————————————————————————–

Shoqata internacionale Women Alb World eshte pjese e network-ut nderkombetar ne promovimin e kultures dhe turizmit Aziatik.

Women Alb World International Association is part of international network in promoting of culture and tourism in Asia-Pacific Region.

Geneva 27.06.2019

——————————————————————————————————————–

Shoqata Internacionale Women Alb World më 5-7 Korrik 2019 mori pjesë në: INVEST IN PRIZREN, Forumi i bashkë-investimeve e rrjetëzimit, organizuar nga Komuna e Prizrenit & Germin.

Prania e shoqatës WAlbW në këtë forum ishte në sinergji entuziazmi, pozitiviteti të këtij koncepti konkret bashkëpunimi e rrjetëzimi.🤝🤝🤝

Në mesin e biznesmenëve të sukseshëm, dukshëm ishte edhe prania e vajzave dhe grave të sukseshme, duke filluar që nga kontributi në realizimin e këtij Forumi e deri tek shpalosja e rrugëtimit të sipërmarrjeve të tyre me investime.

Faleminderit për ftesën e mikëpritjen “Invest in Prizren” e mirë u takofshim  në evente të tjera!

——————————————————————————————————————–

Me ftesë të Ministrisë së Diasporës dhe Investimeve Strategjike Shoqata Internacionale “Women Alb World” mori pjesë në datë 29 Korrik në Prishtinë, në konferencën me temën “Gruaja në diasporë – Digë e fuqishme.

Sa dhe si ndihmojnë gratë e suksesshme të diasporës në organizizimin, emancipimin dhe integrimin e pjesës tjetër në shoqëri ishte edhe fokusi i diskutimit në panel nga përfaqësuesja Bordit Internacional të Shoqatës Znj. Remka Haruglica

Mendojmë se duke dhënë eksperiencat personale si dhe të organizuara e kompakte do të mund të kthehemi në një “instrument”, për integrimin e grave dhe vajzave kudo që ato jetojnë dhe punojnë.

Sëbashku mundemi!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]